Komentář Dominiky Olszowy a Tomasze Mróze

 

Požádali jsme polskou uměleckou dvojici Dominika Olszowy – Tomasz Mróz o pár slov k jejich příspěvku na exteriérové výstavě Písek ve stroji – Piekło kobiet. Kromě komentáře se můžete podívat i na jejich dílo pohledem fotografa Matěje Doležela.

A připomínáme, že v úterý 15/12 v 15 h se koná komentovaná prohlídka k této výstavě.

CZ:
Pokud by se gravitace obrátila, bylo by Polsko inteligentním národem? Ne, nic by to nezměnilo, proto jdu dál za nosem s vypáleným křížem na čele a dívám se na hnědou vlnu zaplavující náš národ. Jdi do hajzlu, Kajo Godek, jdi do hajzlu, Ordo iuris, jdi do hajzlu, ONR, jdi do hajzlu, Stanisławe Gądecki, jdi do hajzlu, pane Bosaku a celá ta tvoje zasraná konfederace. Naserte si navzájem, hořte v pekle a naroďte se v příštím životě jako časné podzimní listí, anebo i ne.

PL:
Gdyby grawitacja była odwrócona to czy polska byłaby inteligentnym narodem? Nie, nic by to nie zmieniło, dlatego dalej z wypalonym krzyżem na czole idę przed siebie i patrzę na brunatną falę zalewającą nasz naród. Pierdol się Kaja Godek, pierdol się Ordo iuris, pierdol się ONR, pierdol się Stanisławie Gądecki, pierdol się panie Bosak i ta cała twoja pierdolona konfederacjo. Pierdolcie się razem wzajemnie, palcie się w piekle i urodzcie się w kolejnym życiu jako liście wczesnojesienne albo i nie.

#pieklokobiet #prawakobiet #peklozien #pravazien #peklozen #pravazen

Podporujeme polské a slovenské ženy.

 

14

Dominika Olszowy a Tomasz Mróz, foto: Matěj Doležel, PLATO
detail instalace Dominiky Olszowy a Tomasze Mróze, foto: Matěj Doležel, PLATO
detail instalace Dominiky Olszowy a Tomasze Mróze, foto: Matěj Doležel, PLATO
detail instalace Dominiky Olszowy a Tomasze Mróze, foto: Matěj Doležel, PLATO