Březnová VOGUE CS ve spolupráci s PLATO

 

Vychází nové číslo VOGUE CS, které vzniklo ve spolupráci s PLATO. Jednu ze čtyř obálek, referenci pro všechny cover story a limitovanou edici aktuálního čísla, tvoří fotografie z videa Super Taus, Untitled 1 umělkyně Taus Makhachevy, kterou letos představíme v cyklu Ó a ach, krása, ruina a strach. Březnová VOGUE s limitovanou obálkou je k dostání výhradně v PLATO.

Kurátorkami VOGUE CS 3/21 jsou umělkyně a kurátorky PLATO Daniela a Linda Dostálkovy. Na dalších obálkách čísla nazvaného WHEN CREATIVITY BECOMES FORM jsou představeny: ústavní soudkyně Kateřina Šimáčková (v PLATO ji fotografovalo polské duo Magda Wunsche & Aga Samsel), performerka, podnikatelka a múza návrháře Ricka Owense Michèle Lamy, modelka a aktivistka Anja Rubik (obě vyfotografoval Marcin Kempski v pařížském ateliéru).

Součástí aktuálního čísla je text ředitele PLATO Marka Pokorného „Pověst o dveřníkovi“ a rozhovor kurátora Michala Novotného s Michèle Lamy „Hierarchie není hype“. Ve fashion editorialu „Mold“ od Magdy Wunsche a Agy Samsel najdete i poslední kolekci Prady v PLATO.

Limitovanou edici s obálkou Taus Makhachevy si můžete zakoupit v PLATO, konkrétně ve výdajovém okénku PLATO Café od út–pá vždy od 11 do 15 h.