Debata s architektem Robertem Konieczným v jatkách

 

Robert Konieczny, architekt světového renomé, představí své dílo ostravskému publiku. Večer se uskuteční v největším sále čerstvě rekonstruovaných jatek na Porážkově ulici v úterý 17/5/2022 v 17 h.

Prezentaci a debatu s autorem klíčového projektu ostravské kulturní infrastruktury připravil a moderuje Tomáš Čech.

Vzhledem k omezené kapacitě je nutná rezervace předem. Vstup je volný.

Podrobné informace a rezervace

Polský architekt Robert Konieczny, člen Francouzské akademie architektury, byl nominován na cenu Miese van der Rohe a získal řadu ocenění v rodném Polsku i napříč Evropou. Mezi jeho neslavnější stavby patří konceptuálně navržené rodinné domy Archa, Bezpečný dům a Aatriový dům nebo oceňované Centrum dialogu Národního muzea ve Štětíně. Řadu z nich uvidíte v jeho aktuální výstavě Moving Architecture přímo v jatkách (až do 10/6/2022).

Akce se koná se ve spolupráci s Městským ateliérem prostorového plánování a architektury (MAPPA) v rámci Měsíce otevřených dveří v jatkách.

Upozorňujeme:

  • Okolí jatek je momentálně ve výstavbě, která bude ukončena v září 2022. Omlouváme se za zhoršený přístup do jatek a děkujeme za pochopení.
  • Stavba jatek se nachází na ulici Porážková a ještě nemá přiděleno číslo popisné. Pro snazší orientaci si zadejte do vyhledávače PLATO Ostrava (Janáčkova 22), jatka jsou vzdálena 70 metrů.
  • Vstup do stavby je z ulice Porážková.
  • Po 10/6/2022 bude objekt uzavřen (s výjimkou doby konání Colours of Ostrava) až do září 2022.
  • Objekt jatek je (téměř) prázdný, aby se návštěvníci mohli seznámit s čistým architektonickým řešením Roberta Konieczného. Interiér tedy ještě není vybaven nábytkem.