Tradiční vánoční instalace. Vernisáž ve středu 6/12

 

Vánoční instalaci jsme letos svěřili Lívii Škutové. Nazvala ji Vánoční strom pro městská zvířata a propojila s naší aktuální výstavou. Najdete ji na zahradě kousek od biotopu (jezírka). Zveme vás na zahájení ve středu 6/12 v 18 h a na punč, který umělkyně uvaří v kotlíku na ohni.

„Na vernisáži budu mít i zelenohnědý ‚kostým‘, který si ušiju, ale jen pro mě, abych nezmrzla a abych připomínala více lišejník než člověka.“

Lívie Škutová svým autorským vánočním stromem pokračuje v tvorbě zaměřené na zvířata. Na své si tak přijdou nejenom lidská zvířata, ale i ptáci nebo zajíci pohybující se kolem naší galerijní budovy. Lívie je jednou z umělkyň výstavy Uprchlá, našel skrýš, stále uniká, která u nás právě probíhá a pro kterou vytvořila speciální pletenou kolekci zvířecích oblečků a šitých pelechů. Letošní vánoční strom bude nejen krásný, ale i užitečný, praktický a s příznivými účinky pro naše zvířecí sousedstvo.

Pro velký zájem a u příležitosti čerstvého ocenění Národního památkového ústavu mimořádně zařazujeme do programu komentovanou prohlídku naší budovy bývalých jatek s historikem a památkářem Martinem Strakošem, a to ve stejný den, tedy ve středu 6/12, v 17 h.

Vstup je volný.

 
Lívie Škutová (c) Dominika Goralska, PLATO