Druhé celodenní setkání k aktuální výstavě vás zavede do ulic i do kina!

 

Veřejné redakční setkání II, celodenní akce věnovaná aktuální výstavě Uprchlá, našel skrýš, stále uniká, proběhne v sobotu 27/1. Nabídne filmové projekce, demonstraci za lepší soužití lidí a zvířat i program pro rodiny s dětmi.

Na dopoledním workshopu plném výtvarných her můžou děti ve věku 4–7 let pod vedením lektorky a scénografky Jany Adamec Tkáčové poznávat různá krásná nekrásná mláďata. Děti jsou vítány také na odpolední projekci animovaného filmu Zvířecí farma, který v roce 1954 natočili klasici britské animace podle známé satirické bajky George Orwella.

S Fukim, barberem a kadeřníkem z Holubího kadeřnictví, a Davidem Přílučíkem, laureátem Ceny Jindřicha Chalupeckého, odpoledne můžete vyrazit – vybaveni hesly, kostýmy, tancem a pokřiky – na mezidruhovou demonstraci do veřejného prostoru.

A večer bude patřit filmu. Uvedeme krátký experimentální dokument Animot o blízkosti člověka zvířeti a celovečerní dokumentární film Všechno živé o dvou bratrech, kteří v Indii provozují záchrannou stanici pro dravce a jejich filozofií je úcta k životu.

Výstavu Uprchlá, našel skrýš, stále uniká doprovází celkem tři celodenní akce pro veřejnost, tzv. Veřejná redakční setkání. Prostřednictvím čtení, poslechu, performance, workshopů, přednášek a dalšího programu rozvíjí a reflektují téma výstavy, tedy respektující soužití lidí a zvířat. Poslední setkání proběhne 1/3.

Vstupné: Fandíš 1 Kč | Podporuješ 30 Kč | Srdíčko 100 Kč

Finanční podpora: Ministerstvo kultury ČR, Next Generation EU, Národní plán obnovy, Moravskoslezský kraj

9.30–10.30 h

Workshop pro rodiny s dětmi: Krásná nekrásná mláďata

Rezervace na info@plato-ostrava.cz nutná.

Pro děti od 4–7 let.

PLATO, Porážková 26


10–12 h

Příprava na mezidruhovou demonstraci

PLATO, Porážková 26


13–16 h

Mezidruhová demonstrace

PLATO, Porážková 26

Vhodné pro všechny věkové kategorie.


17 h

Kino pro děti: Zvířecí farma (1954, animovaný, GB/USA, 72 min., český dabing)

PLATO Bauhaus, Janáčkova 22


18.30 h

Kino: Animot (2021, ČR, experimentální, 18 min., bez dialogů)

PLATO Bauhaus, Janáčkova 22


19 h

Kino: Všechno živé (2022, GB/IND/USA, dokumentární, 97 min., české titulky)

PLATO Bauhaus, Janáčkova 22