Koncert:

Barvy/Laky\Zvuky: Genot Centre & Radio Wave

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Vstupné 60–80–100 Kč

Program je součástí zahajovacího týdne PLATO v bývalém Bauhausu.

 

Současná experimentální a undergroundová elektronika ve spolupráci s Genot Centre a Radiem Wave.

Program:
YlangYlang (CA), Jakub Lemiszewski (PL), Wrong Dials (PL), Ida Elastic (CZ), Barbora Polcerová (CZ) + Wim Dehaen (BE) s projektem opensecrets2000.

Pražský label Genot Centre zaplní prostor v bývalém Bauhausu. Pořadatelský kolektiv stojící za sérií celonočních koncertů SilentNight se dlouhodobě věnuje prezentaci současného digitálního undergroundu (od čistě abstraktní až po aktuální post-klubovou hudbu) formou site-specific koncertů a kazetových releasů. V části bývalého hobbymarketu „Barvy, laky“ se v českých premiérách představí kanadská ambientní umělkyně YlangYlang a polský footwork experimentátor Jakub Lemiszewski. Svůj nový release v Ostravě pokřtí polský nadžánrový eklektik Wrong Dials. Českou scénu zastoupí klubová kurátorka Ida Elastic a dvojice Barbora Polcerová a Wim Dehaen s trancovým projektem opensecrets_2000.

YlangYlang (CA)
Kanadská královna pop-ambientu a hudební abstrakce se v Ostravě představí v rámci svého premiérového evropského turné. Jeden z nejvýraznějších hlasů současné kazetové scény ve své odvážně tvorbě topí intimními texty a vokální smyčky v čarokrásných zvukových plochách stírajících hranice mezi zvukovou precizností a Lo-Fi.

Wrong Dials aka wd40 (PL)
Stylově nevyhraněný projekt šéfa polského vydavatelství Dym Mateusze Rosińského osciluje mezi zasněnými ambientními loopy a improvizovanými techno dekonstrukcemi okořeněnými o hlukové pasáže. V Ostravě Wrong Dials pokřtí svou novou kazetu u Genot Centre.

Jakub Lemiszewski (PL)
Jakub Lemiszewski je s přehledem nejosobitější zástupce evropské footwork scény. Ve svých divokých setech zvládá kombinovat kulometné rytmy za hranou 160 bpm s precizním sound designem v duchu sterilní německé školy kolem labelu Raster Noton a s pestrobarevnou digitální psychedelií.

opensecrets2000 (CZ/BE)
Wim Dehaen a Barbora Polcerová (známá svým projektem Enchanted Lands) jsou členy tvrdého jádra kolektivu Genot Centre. Styloví bořitelé ve svém novém projektu protínají hyperdigitální ambientní krajiny živě generovanými trancovými arpeggii za hranou euforie.

Ida Elastic (CZ)
Ida Elastic je multimediální umělkyně, organizátorka fem powered klubových večerů Estrogen i nepředvídatelná DJka s nejodvážnějšími selekcemi na východ od Aše. V bývalém oddělení barev a laků vás převede z čiré abstrakce na parket.