Zahájení výstavy:

bauhausTWINS

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Vstup volný

 

Prostorová instalace berlínského architekta Roberta K. Hubera a studia zukunftsgeraeusche. Zahajujeme program ke 100. výročí školy Bauhaus.

bauhausTWINS
16.5. – 5.1.2020
Zahájení 15.5.
Autor: zukunftsgerauesche
Koncept: Robert K. Huber
Kurátoři: Robert K. Huber a Marek Pokorný

Instalace bauhausTWINS recykluje dochované prvky z rekonstruované fasády budovy legendární umělecké školy Bauhaus v Desavě a přetváří je do podoby monumentální prostorové struktury.

Afterparty:
Jan Franek pouští vinyly ze své sbírky

Na vernisáž navazuje následující den panelová diskuze Výmarská ústava. Století plné otázek (16.5.).

Výstava je součástí festivalu re:bauhaus ke 100. výročí založení školy Bauhaus.

Hlavní podpora:
Bundesstiftung Baukultur, Ministerstvo kultury ČR

Spolupráce:
Stiftung Bauhaus Dessau, Berufsförderungswerk des Bauindustrieverbands Berlin-Brandenburg, Technische Universität Berlin

Podpora:
DLW Gerflor, Dr. Schutz Group, MAPEI, RSB Rudolstädter Systembau, SWT Stahlwerk Thüringen Zinkpower / Industrieverband Feuerverzinken

re:bauhaus – moderní emancipace, vzdělávání, výměna – je mezinárodní festival tematizující vznik a současné vnímání funkcionalismu a Bauhausu ve střední Evropě a dále politické a společenské podmínky, ze kterých tato hnutí vzešla. Společný projekt inicioval Goethe-Institut ve spolupráci s bauhaus reuse, curatorial collaborative, Národní galerií Praha, PLATO Ostrava a zukunftsgeraeusche. Festival byl podpořen Česko-německým fondem budoucnosti, Bundeszentrale für politische Bildung, Federal Foundation of Baukultur, Ministerstvem kultury ČR a statutárním městem Ostrava.