Workshop:

Václav Drozd: Manažerům na solar

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Workshop je určen zejména pro pracovníky a pracovnice kulturních institucí, ale je otevřený i dalším zájemcům z jiných oborů.

Kapacita 30 osob

Jak se přihlásit a rezervovat si místo

Doplňkové otázky pro účastníky

Akce je součástí soustředění Hromada z jednoho zrnka písku.

 

Workshop odborového organizování pro zaměstnance (kulturních) institucí.

Nízké mzdy, nejistota, překotné změny ve vedení institucí, neplacená práce, nekvalitní nebo žádné pracovní smlouvy, problémy se šéfem – je vám to povědomé? Nebo se vám zatím pracuje dobře, ale chcete, aby to tak zůstalo i v budoucnu? Pak je tento workshop vhodný právě pro vás. Budeme se učit, jak společnými silami přimět šéfy, aby přestali dělat to, co nám vadí, a začali dělat to, co chceme. Prozkoumáme praktické postupy, které nám umožní spojit se s kolegy a kolegyněmi a začít hájit vlastní zájmy na úrovni jednotlivých institucí i vůči zřizovatelům. Vyzkoušíme si, jak mluvit s kolegy a kolegyněmi o pracovních podmínkách a o odborech, jak si zmapovat pracoviště a dobře naplánovat postup. Budeme mluvit o kolektivních akcích na pracovišti, které posílí zaměstnance před kolektivním vyjednáváním.

Václav Drozd – politolog, novinář a odborový organizátor. Absolvent oboru politologie na Univerzitě Karlově. V letech 2016 až 2019 působil jako redaktor internetového deníku Alarm. Pracuje jako odborový organizátor v Central European Organising Center (Evropské odborové organizační středisko) a pomáhá zaměstnancům v nadnárodních firmách zlepšovat pracovní podmínky. Angažuje se také v hnutí za klimatickou spravedlnost. Žije v Praze.