Workshop pro rodiny s dětmi:

batoPLATO

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Rezervace na info@plato-ostrava.cz nutná

Kapacita 10 dětí (2,5–4 let)

Délka 50 minut

Doporučené vstupné 30 Kč

 

Slečna Tečka a pan Bod spolu po prázdninách opět vyjdou na pochod… A my pochodujeme do Plata s nimi! Workshop pro děti (2,5–4 let) s Hanou a Tomášem Volkmerovými.

Velká bílá malířská plocha, červená a modrá barva a tvar kruhu. Budeme míchat barvy, malovat kruhy, kolečka a kružnice, tisknout je, frotážovat a vybarvovat šablony a vše propojovat do jednoho velkého společného obrazu.

Slečna Tečka a Pan Bod bude provázet děti po dobu cyklu několika na sebe navazujících výtvarných dílen v PLATO. Je možné absolvovat celý cyklus, nebo vybrané dílny. V každé se seznámíme s dvěma barvami a jedním tvarem. Nabídneme obrovský kreslící prostor, různé druhy štětců, molitanová razítka, barevné lepící pásky, netoxické barvy, různé šablony a předměty daného tvaru a jiný výtvarný materiál. V dílnách budeme s našimi průvodci zkoumat tyto tvary: kruh, čtverec, obdélník, trojúhelník, kosočtverec, čáru, ovál, šestihran.

Dílnu povedou dva zkušení lektoři, Hana a Tomáš Volkmerovi, s respektem k věku dětí. Celá aktivita se bude skládat z části seznamovací, pohybové, instruktážní, výtvarné a relaxační. Přijďte s dětmi soustředěně a v klidu tvořit a využijte příležitosti se vzájemně setkat, možná i poznat.

Hana Volkmerová, lektorka umělecko-vzdělávacích programů a výtvarných dílen a členka dramaturgické rady pro mezinárodní loutkářský festival Spectaculo interesse v Divadle loutek Ostrava, v současné době na mateřské dovolené. Dramaturgicky spolupracovala s několika režiséry především na inscenacích pro děti a mládež, je autorkou několika scénářů pro loutková divadla. V roce 2005 založila spolek Theatr ludem, který nabízí dramadílny pro školy a školská zařízení v celém Moravskoslezském kraji a také lekce Terapie loutkou.

Tomáš Volkmer, výtvarník, scénograf a grafik spolupracující s Divadlem loutek Ostrava již více jak dvě desetiletí. Je podepsán řadu scénografií k inscenacím pro děti především v loutkových divadlech u nás, na Slovensku v Polsku a také v Německu. V Divadle loutek Ostrava ve spolupráci se svou manželkou vytvořil projekt prvního setkání s divadlem Bato a Lato pro děti ve věku od půl roku do dvou let a jejich rodiče. Je spolutvůrcem umělecko-vzdělávacích lekcí s loutkami s terapeutickými účinky, které jsou vedeny pod ochrannou známkou jako Terapie loutkou.

Workshop je součástí Dnů fajne rodiny 2021.