Koncert:

gin&PLATOnic: trngs (USA/D) / Ludwig Wandinger (D) / 10_r3n (PRC/D)

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Vstupné 100–120–150 Kč

 

Druhý z řady koncertů ve spolupráci s kolektivem Gin&Platonic nabídne živé sety nejsoučasnější elektronické hudby z Berlína.

 
 

 

 

• Gin&Platonic
Čtyřčlenný ostravsko-pražský hudební kolektiv, pokrývající od roku 2016 současnou experimentální scénu, se z blogových začátků vyvinul v jeden z nejprogresivnějších labelů v ČR a vydává hudbu z celého světa – od Japonska přes Ukrajinu až po americký severozápad. Mimo vydavatelství se věnují pořádání noční klubové série Platonic, dramaturgii festivalu Bukolika, nebo právě kolaboracím s galerií PLATO. Prostřednictvím své pravidelné rádiové show na platformě Ma3azef navíc představují další zajímavá jména na scéně.
soundcloud
bandcamp

• trngs
Z Bostonu pocházející multimediální umělec, spoluzakladatel internetového labelu media_rins a producent posouvající hranice současné experimentální elektroniky. Ve své maximalistické hudbě konfrontuje posluchače se závratným množstvím arytmických beatů a digitálních hlukových dobrodružství. Jak napsali na kanadskem serveru SBVRSV, člověk má skoro pocit jako by poslouchal bity a bajty nahrávané v reálném čase do jeho mozku. Hudba, která zatím nemá pojmenování.

• Ludwig Wandinger
Talentovaný bubeník, producent a vizuální umělec usídlený v Berlíně. Jeho přelomové EP “Rooms” u kultovního labelu Orange Milk je inspirováno zdánlivě paradoxním přístupem spojujícím detailní zvukový design s běsnícími impulsy eklektického improvizujícího organismu. Fascinující chaos se sound artovým srdcem.

• 10r3n
V Číně narozená mysteriźní umělkyně žijící střídavě v New Yorku a Berlíně. Její práce si většinou pohrává s koexistující romantikou a absurditou digitálních nástrojů a kultury. V hudbě 10
r3n se pak potkává futuristický sound design s pečlivě naprogramovanými perkusemi.