Měsíc otevřených dveří v jatkách:

Prohlídka budovy a dvě výstavy k rekonstrukci jatek

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Kde: bývalá městská jatka, ul. Porážková

21–22/5:
so–ne od 10–18 h

23/5–10/6:
po–pá od 14–18 h

Vstup volný

 

Jak se vepřová porážka a chladírna proměnila ve výstavní sály? Jak vypadá atrium a ochoz v patře nebo prostory budoucí kavárny a kanceláří PLATO?

Přijďte se podívat na čerstvě zrekonstruovaná jatka, a to ještě před tím, než se do nich PLATO přestěhuje. Využijte mimořádné příležitosti nahlédnout do (téměř) prázdné stavby a seznámit se s jejím architektonickým řešením.

Mimořádné zpřístupnění stavby doprovázejí dvě výstavy. První z nich nazvaná Reaktivace představuje ostravská městská jatka a jejich okolí. Druhá výstava Moving Architecture je prezentací autora rekonstrukce Roberta Konieczného a ateliéru KWK Promes.

Pořádá statutární město Ostrava ve spolupráci s PLATO a Městským ateliérem prostorového plánování a architektury (MAPPA).

Kolaudace rekonstruovaných jatek proběhla v dubnu 2022. PLATO zahájí svou činnost v novém sídle v září 2022.

Upozorňujeme:

  • Okolí jatek je momentálně ve výstavbě, která bude ukončena v září 2022. Omlouváme se za zhoršený přístup do jatek a děkujeme za pochopení.
  • Stavba jatek se nachází na ulici Porážková a ještě nemá přiděleno číslo popisné. Pro snazší orientaci si zadejte do vyhledávače PLATO Ostrava (Janáčkova 22), jatka jsou vzdálena 70 metrů.
  • Vstup do stavby je z ulice Porážková.
  • Po zpřístupnění stavby bude objekt uzavřen (s výjimkou Colours of Ostrava) do září 2022.
  • Objekt jatek je (téměř) prázdný, aby se návštěvníci mohli seznámit s čistým architektonickým řešením Roberta Konieczného. Interiér tedy ještě není vybaven nábytkem.