Workshop pro rodiny s dětmi:

Upcykluj a udělej si sám(a) vlastní kus nábytku

  • obsazeno
Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Rezervace na info@plato-ostrava.cz nutná

Pro děti od 5 do 12 let a jejich rodiče

Kapacita: celkem 20 účastníků

Vstupné:
Fandíš 1 Kč
Podporuješ 30 Kč
Srdíčko 100 Kč

 

Tvorba vlastních kousků nábytku z kartonových výstavních panelů. Workshop pro děti od 5 let s architektem Vojtěchem Němčíkem.

Pojem recyklace už je dobře známý, ale co znamená upcyklace? Jde o proces přeměňování odpadového materiálu nebo nepotřebných produktů v nové materiály či produkty lepší kvality, pro zlepšení hodnot životního prostředí.

Naším výchozím materiálem budou použité kartonové panely z výstavy Reaktivace: Městská jatka a jejich okolí, která proběhla v našem novém sídle v budově bývalých městských jatek v květnu letošního roku. Z velkoformátových kartonů budeme tvořit vlastní kusy nábytku, například židle nebo stolečky.

Rodiče se také nebudou nudit, zejména u mladších dětí počítáme s jejich pomocí.

Vojtěch Němčík (*1991) je ostravský architekt, který se v současnosti věnuje návrhům objektů menších i větších měřítek a obdělávání vlastního políčka. V mezičase je technik galerie Dukla v Ostravě - Porubě. Je členem skupiny Metalotos, která v Michálkovicích vytváří prostor pro současnou, nejen elektronickou muziku.

Workshop vzniká ve spolupráci s historikem architektury a umění Jakubem Potůčkem, kurátorem výstavy Reaktivace: Městská jatka a jejich okolí.