Hlasitá rozlučka s výstavou – v pátek 1/3 zahrají I Love 69 Popgejů a Střešovická kramle

 

Křest dětského časopisu Krunýř, pokračování hybridní diskuze a taky koncerty kapel I Love 69 Popgejů a Střešovická kramle – to vše bude součástí Veřejného redakčního setkání III, poslední celodenní akce věnované výstavě Uprchlá, našel skrýš, stále uniká. Ta sice bude návštěvníkům galerie přístupná až do neděle 10/3, symbolickou rozlučku jí však uspořádáme už o týden dříve, v pátek 1/3.

Dopolední program Veřejného redakčního setkání III se zaměří na mateřské a základní školy. Jakub Adamec a Jana Adamec Tkáčová připravují workshop Zpěvy se zvířaty inspirovaný prací hudebního skladatele Jima Nollmana, workshop slunečního punku pak povede Denisa Langrová a Alex Sihelsk*. Aktivitám s dětmi se bude věnovat také audiovizuální platforma TV Páteř.

Veřejná část programu začíná v 17 hodin odpoledne hybridní diskuzí Revoluce (2. část) a křtem nového čísla dětského pracovního časopisu Krunýř, který PLATO vydá ve spolupráci s pražskou uměleckou a výzkumnou platformou Institut úzkosti. Dětem a jejich rodičům (či jiným průvodcům) nabídne spoustu úkolů, her a dalších aktivit, které rozvíjejí dětskou imaginaci, empatii a taky kritické myšlení. Třetí číslo časopisu přímo navazuje na výstavu Uprchlá, našel skrýš, stále uniká. Najdete v něm třeba i ukázky z reportáží a vzkazů, které nám v galerii zanechali sami návštěvníci a návštěvnice výstavy.

O hlasité zakončení celodenního setkání a s malým předstihem i celé čtyřměsíční výstavy se od 20 do 22 hodin večer postará v PLATO Bauhaus kultovní ostravské duo I Love 69 Popgejů a pražská kapela Střešovická kramle. Vstupenky na koncerty v hodnotě 50, 100 nebo 150 korun budou k dispozici v místě konání.

 

(c) M. Doležel, I Love 69 Popgejů