Navštivte PLATO během Ostravské muzejní noci

 

I letos jsme se připojili k Ostravské muzejní noci. Už tuto sobotu 15/6 v 17 h můžete vyrazit na první ze čtyř komentovaných prohlídek, které jsme si pro vás v našem novém sídle i v budově bývalého hobbymarketu připravili. Zůstat můžete až do 22 h, kdy rozpohybujeme unikátní otočné stěny a galerii uzavřeme.

Díky Ostravské muzejní noci můžete už po patnácté nahlédnout do ostravských institucí a organizací, které se věnují kultuře či vzdělávání. U nás letos můžete vybírat ze čtyř komentovaných prohlídek. Rezervovat si je můžete na info@platoostrava.cz.

17 h

Výstavy

Prohlídka tří výstav.

Julie Béna: Fantasy

Klíčová dírka

Anna Ročńová: Tiché aranžmá

18 h

Zahrada

Prohlídka veřejného zeleného prostoru po obou stranách hlavního sídla. Zahrada využívá praktických principů permakultury, které se týkají nejen ekologie, ale také etiky a smysluplného uspořádání místa pro lidi i živočichy.

19 h

Diplomky

Prohlídka výstavy diplomových prací studentů*ek Fakulty umění Ostravské univerzity s kurátorkou Hanou Vorlovou. Probíhá v PLATO Bauhaus.

20 h

Historie

Prohlídka k historii i současnosti budovy. Stavba je ve finále prestižní Ceny Evropské unie za současnou architekturu – Mies van der Rohe Award 2024. Provádí historici a památkáři Romana Rosová a Martin Strakoš, autorka a autor stavebně-historického průzkumu jatek. Tentokrát s překvapením.

21.50 h

Finální tečka

Zavírání otočných stěn, unikátního architektonického prvku hlavního sídla galerie.

 
Foto (c) Martin Polák, PLATO