Workshop pro rodiny:

Děti písku

  • zrušeno
Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Rezervace na info@plato-ostrava.cz nutná

Vhodné pro děti od 5 let

Lektoři: Barbora Kurtinová a Martin Kubica

Doporučené vstupné 30 Kč

Workshop navazuje na výstavu Písek ve vzduchu, Duna v PLATO a Písek ve stroji.

 

Z důvodů vládních opatření je program zrušen. Děkujeme za pochopení.

Tvorba zvukových objektů a příběhů s umělci Barborou Kurtinovou a Martinem Kubicou.

Za pomoci příběhu vytvoříme objekty z hapticky příjemných materiálů a textílií, které prostřednictvím jednoduchých mechanismů či lidské síly budou vydávat zvuk a hýbat se. Prohloubíme tak naše poznatky o kinetické energii a neverbální komunikaci.

Využijeme i materiálovou knihovnu PLATO.

Barbora Kurtinová se pohybuje mezi uměním, módou a aktivismem, ukončuje studium v Ateliéru knižního designu a animace na Fakultě umění Ostravské univerzity. Barbora se angažuje v Klima nástupišti, studentské organizaci na Ostravské univerzitě, která se zasazuje za to, aby univerzity aktivně přispívaly ke zmírnění klimatické krize. Pro výstavu Písek ve vzduchu, Duna v PLATO ušila novou, transparentní a pestrou kolekci, kde recykluje a upcykluje síťové obaly ze zelenin a ovoce.

Umělec Martin Kubica je absolventem Ateliéru sochařství Fakulty umění Ostravské univerzity (2006–2012). Během studia se věnoval zejména artikulaci lidské postavy v prostoru. V poslední době vytváří modely staveb, fragmenty architektonických prostorů i předměty, které se vážou k budování obydlí či lidské činnosti obecně.