Kuchyň intenzity ve vás vyvolá vzpomínky na dětství

 

Prvním z programů k připravované výstavě Skɪz(ə)m je projekt věnující se jídlu a pití Kuchyň intenzity kurátorky Zuzany Blochové a umělce Davida Fesla. Oba tvůrci v týdnu od 18/2 do 21/2 připraví návštěvníkům bistra menu podle lokálních receptů z místních produktů ekologického a udržitelného zemědělství a pramenité vody.

Kuchyň se ve své první části zaměří na hledání toho, co je současné komfortní jídlo (Comfort food). Pracuje s jídlem jako psychoaktivní látkou, která vyvolává nostalgické nebo sentimentální pocity, často spojené se vzpomínkami na dětství.

Menu, které tvůrci pro vás připravili, najdete na stránce Kuchyň intenzity: Comfort food.

Krupice? Kakao? Mrkvička s hráškem?

Poselstvím Kuchyně intenzity je nabídnout představu blízké budoucnosti, kdy je v potravinách minimální toxicita a na živiny bohaté jídlo je chápáno jako přirozené právo každé živé bytosti.

Akce je součástí cyklu Intenzity.