Výstavu Daniely a Lindy Dostálkových zahájíme mimořádně v úterý 16/11

 

V úterý 16/11 v 18 h zahájíme výstavu s názvem Verbal Slip Daniely a Lindy Dostálkových, v níž se umělkyně obrazově zamýšlejí nad hranicemi korektnosti. Vernisáž otevře audio performance Tomáše Knoflíčka, do níž je možné se zapojit.

Ve své nové výstavě s názvem Verbal Slip, česky nechtěné přeřeknutí, se umělkyně obrazově zamýšlejí nad hranicemi korektnosti a hranicemi etického a ekologického života. Téma, pro které zvolily formát desíti autorských videí a sérii třiceti velkoformátových fotografií, zobrazují situacemi spojenými s veganstvím a politickou korektností. První skupinu ve výstavě zastupuje misopasta, druhou dlažební kostka.

Vernisáž 16/11 v 18 h zahájí Tomáš Knoflíček audio performativní situací vztaženou k tématu ruin. Nazval ji „Slyším, jak se hroutí prostor…“ a zapojit se do ní mohou i návštěvníci. Počet účastníků je neomezený, prosíme však o potvrzení zájmu na info@plato-ostrava.cz do neděle 14/11.

Obě události zároveň otevřou čtvrtou část s názvem Doutnající ruina, obraz našeho celoročního výstavního cyklu Ó a ach, krása, ruina a strach. Výstava Daniely a Lindy Dostálkových potrvá do 27/2/2022.

Vzhledem k aktuální epidemiologické situaci připomínáme a prosíme, abyste se při vstupu na vernisáž prokázali bezinfekčností (PCR testem ne starším 72 hodin, antigenním testem ne starším 24 hodin, potvrzením o prodělané nemoci či o absolvované vakcinaci). Doporučujeme předem stáhnout aplikaci Tečka.

Srdečně vás zveme!