Zahájení výstav a afterparty:

Dočasné struktury 4 (displej, dekor)

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Vstup volný

 

Otevíráme prezentační prostor estonské umělkyně Marge Monko a výstavu vybraných děl ze sbírky Deutsche Telekom.

Pro čtvrtý cyklus Dočasných struktur, kdy umělci vytvářejí funkční zázemí galerie, připravila estonská umělkyně Marge Monko projekt dalšího prezentačního místa (displeje). První výstavní prostředí vytvořil Belgičan Wesley Meuris v rámci Dočasných struktur 3, otevřených v září 2018. Na Meurisův Liquid Octagone naváže Marge Monko svou instalací s názvem Čirá slabost. Dekorativně-konceptuálním prvkem interiéru (dekor) se tentokrát stávají videa a mobilní prostorový objekt ze sbírek Deutsche Telekom. Expozice zároveň ukončí cyklus výstav, ve kterém byly prezentovány výběry z korporátních a městských sbírek.

Umělci: Marge Monko a autoři ze sbírky Deutsche Telekom: Pavel Braila, Šejla Kamerić, Ali Kazma, Sükran Moral, Ciprian Muresan, Vlad Nanca, Roman Ondák, Agnieszka Polska, Tobias Putrih

Kurátoři: Michal Novotný, Marek Pokorný, Nathalie Hoyos & Rainald Schumacher (Office for Art)

Současně představíme nové prvky aktualizující již hotové Dočasné struktury – zahradu a šatnu. Garden of the Future se rozroste o sérii nových objektů Matyáše Chocholy. Na zadní stěně šatny se pak objeví první intervence, kterou se stanou fotografie Vojtěcha Veškrny zachycující performance připravenou Klárou Hosnedlovou pro zářijovou vernisáž.

18.30 h
Afterparty:
Malíř, hudebník a letošní diplomant ostravské fakulty umění Vojtěch Kovařík pouští vinyly ze své sbírky