Interaktivní instalace:

Jonáš Strouhal: Bistro Affluenza

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Kurátor: Michal Novotný

Zahájení 30.1. začíná v 18 h.
Vstup na zahájení je volný.

Instalace trvá do 5.2.
Doporučené vstupné je 30 Kč.

Program navazuje na Dočasné struktury (displej).

 

Přijďte si splnit vaše tajné touhy s bizarní uměleckou instalací. Dílo představí autor Jonáš Strouhal s kurátorem Michalem Novotným 30/1 v 18 h.

Chytlavě provokativní projekt spojuje nadrealistickou sexuální pannu s rozpustným práškem nahrazujícím pevnou stravu a stereotypními obrazy exotické dovolené. Interaktivní instalace je satirickým, alegorickým komentářem k tomu, jak se ve vývoji produktů transformuje a anestetizuje lidská touha.

Návštěvníci se mohou po platbě bezdotykovým terminálem napít údajně vybalancované potraviny ve formě nápoje ze silikonového prsu panny.

Jonáš Strouhal je absolventem UMPRUM a pedagogem na FAMU. Osciluje mezi rolemi umělce, vědce či sociologa, které s důvtipem propojuje. V poslední době vzbudil pozornost performancí, ve které jako vyčerpaný a přepracovaný Alzák, tedy maskot velkého e-shopu, poukázal na temné stránky konzumního lifestylu. Již během studií úspěšně prezentoval svou práci ve Francii, New Yorku, Londýně, nebo Pekingu. V roce 2015 vystavoval na Světové výstavě EXPO v Miláně.

Za podporu děkujeme Nadaci Kia Motors Slovakia a Nadaci Orange, které sponzorovaly vznik díla pro první výstavu v Žilině.