Mimořádné zpřístupnění:

Prohlídka budovy jatek a dvě výstavy

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Kde: bývalá městská jatka, ul. Porážková

Vstup volný

 

Jak se vepřová porážka a chladírna proměnila ve výstavní sály? Zpřístupnění historických jatek u příležitosti Colours of Ostrava.

Přijďte se podívat na čerstvě zrekonstruovaná jatka, a to ještě před tím, než se do nich PLATO přestěhuje. Využijte mimořádné příležitosti nahlédnout do (téměř) prázdné stavby a seznámit se s jejím architektonickým řešením.

Mimořádné zpřístupnění stavby doprovázejí dvě výstavy. První z nich nazvaná Reaktivace představuje ostravská městská jatka a jejich okolí. Druhá výstava Moving Architecture je prezentací autora rekonstrukce Roberta Konieczného a ateliéru KWK Promes.

Budovu zpřístupňujeme u příležitosti Colours of Ostrava 2022.

Pořádá statutární město Ostrava ve spolupráci s PLATO a Městským ateliérem prostorového plánování a architektury (MAPPA).

Kolaudace rekonstruovaných jatek proběhla v dubnu 2022. PLATO zahájí svou činnost v novém sídle v září 2022.

Upozorňujeme:

  • Okolí jatek je momentálně ve výstavbě, která bude ukončena v září 2022. Omlouváme se za zhoršený přístup do jatek a děkujeme za pochopení.
  • Stavba jatek se nachází na ulici Porážková a ještě nemá přiděleno číslo popisné. Pro snazší orientaci si zadejte do vyhledávače PLATO Ostrava (Janáčkova 22), jatka jsou vzdálena 70 metrů.
  • Vstup do stavby je z ulice Porážková.
  • Po zpřístupnění stavby bude objekt uzavřen do září 2022.
  • Objekt jatek je (téměř) prázdný, aby se návštěvníci mohli seznámit s čistým architektonickým řešením Roberta Konieczného. Interiér tedy ještě není vybaven nábytkem.
 

14

Foto (c) Lukáč Kaboň, Magistrát města Ostravy
Interiér zrekonstruovaných jatek (c) Magistrát města Ostravy
Interiér zrekonstruovaných jatek (c) Magistrát města Ostravy
Foto (c) Lukáč Kaboň, Magistrát města Ostravy