Performativní přednáška:
Zamyšlení nad rolí langoše v současném umění, které se dotkne i strastí a radostí rodičovství na venkově a možností pokrmů jako hlavních postav vzrušujících příběhů. Ochutnávka octů, kimchi a langošů.
Součástí události bude volně strukturovaná přednáška, během které autor nabídne ochutnávku archivních octů z rodinného ovocného sadu, pampeliškového kimchi a připraví své oblíbené langoše. Dezert vás samozřejmě nemine – bude ale trochu zvláštní.
Akce potrvá přibližně 90 minut. Pokrmy budou vegetariánské, na vyžádání veganské. Budou obsahovat lepek a histamin.
Přijďte najezení – půjde spíše o jedlou poezii než o večeři.
Těšíme se na vás.
David Koronczi (*1990) je interdisciplinární umělec působící v obci Ratka a ve městě Lučenec na jihu středního Slovenska. Ve své autorské praxi a disertačním výzkumu se věnuje průnikům pěstování, vaření a jídla s uměleckými strategiemi, tedy tvorbou objektů a obrazů, audiovizuálních děl a vyprávění příběhů. V roce 2021 inicioval a umělecky vede projekt BRUCHOVRAVY, formát komponovaných hostin. Spolu s partnerkou Martinou Szabóovou pracují na vzniku platformy Mulč, která má v budoucnu tvořit součást sítě venkovských uměleckých platforem zaměřených na výzkum kulturní krajiny, udržitelného zemědělství a gastronomie.
Umělec je na rezidenčním pobytu v PLATO. Rezidenční program podpořilo Ministerstvo kultury ČR a Moravskoslezský kraj.