Výročí 100 let Bauhausu připomenou tři experimentální „školy“

 

Od září do konce listopadu v PLATO proběhnou tři intenzivní vzdělávací programy pro studenty Střední umělecké školy, Fakulty umění a zahraniční umělce z celé Evropy. Čeští i zahraniční lektoři a hosté programů – zkušení profesionálové ze světa umění – zprostředkují účastníkům unikátní tvůrčí zkušenost a alternativní přístupy ke vzdělávání v oblasti umění.

Během konání „škol“ bude galerie v běžném provozu, návštěvníci tedy budou mít možnost sledovat jejich průběh. Vybraní hosté připraví programy pro veřejnost, prvním z nich bude prezentace Jonáše Grusky, která proběhne 18/9. Cyklus vzdělávacích programů uzavře v listopadu dvoudenní sympozium pro veřejnost nazvané Critical Styling věnované módě a stylingu.

Tiskovou zprávu k programovému bloku včetně fotografií najdete v sekci Press.

Škola výrazů
pro mladé umělce, kurátory, teoretiky a studenty vybraných humanitních oborů
09/2019

Škola myšlení
pro studenty Střední umělecké školy v Ostravě
09–11/2019

Škola zapomnění
pro studenty Fakulty umění Ostravské univerzity
10–12/2019

Critical Styling
dvoudenní sympozium pro veřejnost
11/2019

Vzdělávací programy jsou součástí mezinárodního festivalu re:bauhaus, který byl v PLATO zahájen v květnu letošního roku, a který připomíná 100. výročí založení umělecké školy Bauhaus. Festival byl podpořen Česko-německým fondem budoucnosti, Bundeszentrale für politische Bildung, Bundesstiftung Baukultur, Ministerstvem kultury ČR a statutárním městem Ostrava.